Assalamualaikum =)
[masyaallah tabarakallah]

Hola, im back after a looOOoong hiatus!
Busy mencantikkan diri kheennnn walau dah cantik sejak lahir? Erm #chiberšŸ˜

Seat merah buat abang marah

I nak share lama dah itinerary perjalanan di Sabah with my gengs. Menulis tentang ini, kekangan masa bukanlah penghalang, know that my life this year was completely different from what it had been. Al maklumlah dah near to 30's (eee tacod). Walau pun begitu, sekurang-kurangnya i gotta chances to seat depan laptop, think and write what i intended to share today in hopes that i could explain what draws all of us to Sabah. Alhamdulillah *menangis*

With sweeeeeties dancer


Jambatan Tamparuli tempat pertama i menyelusuri. Di sini akan dijamukan dengan tarian sebelum naik ke atas jambatan yang gayat namatii šŸ˜›

Photo at Desa Dairy Farm


Nail polish from ELM Beauty
(polish nail before boarding time why not kehkeh)

Sempat lah menikmati typical dessert at this huge dairy farm. A bit smelly dah nama pun ladang lembu kan.
Mine is passion fruit. Meanwhile Nini & Shera loves chocolate more eheks.



Hehe, the usual lunch food bila datang Kundasang, Sayap Ayam Wak Ali.
Honestly, sedap. Juicy and lembut. Menu lain yang dipesan adalah nasi, sayuran dan minuman.


Malam pertama i menginap di Kiram Village which our cabin located at the very top. Cabin bujang (apple cabin) ini hanya untuk empat orang. What a nice place to stay :D and affordable as the price is only MYR150 per night per room.





Candid photo


Penginapan di kawasan ini kebanyakannya berlatarbelakangkan Gunung Kinabalu.


Sebelum turun ke bawah, i mendaki Sosodikon Hill yang berhampiran dengan penginapan Kiram Village. It just about 10 minutes drive from Kiram Village and other nearby accommodation. Fear not, pagi-pagi lagi dah breakfast di cafe Kiram Village. Kafe ini menyediakan pelbagai jenis masakan panas seperti maggi goreng, tomyam, western food dan beraneka sup. They really make-to-order.



Tadaaa. Sampai ke puncak Sosodikon ohemgeeee!

Kelapa Bakar Kak Tini

Berhenti seketika di Tuaran untuk makan tengah hari.

Lunch


Lokan Bakar non-cheese hehe



Ianya cuma gerai di jalanan yang terletak di Tuaran. Banyak lagi gerai lain selain gerai Kak Tini jikalau teringin air kelapa bakar. Singgah di sini berehat dan merawat tekak sementara tiba di Kota Kinabalu untuk bermalam di sana pula.

Informative notes:
Kiram's Village +6016 695 0057


[masyaallah tabarakallah]