Assalamualaikum =)
[masyaallah tabarakallah]


I berjimba dan melagha di Air Terjun Kemensah hari ini. Kebetulan Ramadhan bakal menjelang tiba tidak lama lagi. Tambahan i pula teringin nak cuci mata dengan keindahan ciptaan Tuhan (sejenis air). Why not?

A week before, chalet ini ditempah untuk melagha di sini. Basically, chalet sini akan full. Better book and organize everything a week before. Glad that dalam group ni ada someone yang boleh manage (pika, it is). It was funnnnnnn and OMG Kemensah? Nostalgia betul. It was where i worked alone, few months back started 2019 at Kemensah Height. If tanya i best ke kerja seorang diri, personally best lah kan. Tapi mana ada kerja yang seorang diri. Even komunikasi pun perlu two way action (communicate).

Termenung apa tew?

Kawasan Kemensah Height majoritinya adalah berbangsa Melayu dan didiami oleh golongan kelas atasan (ahli perniagaan, ahli politik, ahli professional). Selesa tak hengat duniah, since pejabat i tidak jauh dari penempatan i. Alhamdulillah, i got too much benefited here, unexpectedly.

Dah menjadi rutin harian pagi, i akan singgah di gerai kuih muih yang berhadapan zoo dan melalui Zoo Negara untuk sampai ke pejabat. Surprisingly, my Forever-Single-Young-Dumb & Broke 'Chinese Boss' baik and humble, he gave everything that i asked for and vice versa. My boss loves provide me pisang goreng after i dah beli pisang goreng. He wants to know me more by bought Nasi Lemak for breakfast but somehow i don't feel like eating Nasi Lemak. All i could say is 'i tak makan. i puasa'. Hello btw i memang i puasa taw? Izinkan i riak lima saat. Kehkeh 😝

On January, i finally decided to resign and ive got no intention untuk bekerja di mana-mana syarikat. I menganggap banyak lagi rezeki yang lebih baik menunggu untuk melengkapi diri i. My heart literally felt so empty! Dalam masa yang sama, i terfikirkan untuk bagi tumpuan pada perniagaan secara dalam talian sepenuh masa and so many things appeared dalam kepala otak i. Al maklumlah, di kala fasa 20-an, banyak yang di cari dan di kejar.

Anyways, alhamdulillah, sampai di sini i sedar sesuatu. Allah wont stop protects me di mana saja i berada. Sometimes, i wondered to myself, which part of my Dua / in what condition did You answers me?

Terpaling Black Metal

20 ekor sotong

Each of us memulakan pagi dengan aktiviti membakar 'barang basah'. Datang awal since dekat sini kalau lambat, jalan macam jammed dan kekurangan tempat letak kereta. Sengaja plan awal so that side petang if ada masa boleh isikan dengan aktiviti lain.

Di petang hari, kita orang pergi main bowling (except me sebab i tak pandai and tak minat. So i duduk jadi penyokong tegar dari belakang, gicuw) and makan pisang goreng. Kehs.

Spotted naughty boyz : Hafiz & Ridhwan


Makan-makan!


Takoyaki & Fries Bolognese by me
Dessert & Nasi Goreng by Azzam Azzim (twins)
Bihun Goreng by cutie ika (awww kembang cepat)





my plate (round yang kesepuluh)
ye ye jerk



Si pengipas ayam dan si tukang makan




Eh eh seronok eh kau gelak memanjang?
Suruh kipas ayam tak nak.